GÈNERES

Hi existeixen molts de generes musicals.

Rock :

És un estil musical que ha evolucionat a partir del Blues. A mitjans del segle XX una serie d’artistes van revolucionar el món accelerant el ritme, creant el Rock. Elvis Presley va ser un d’ells, és considerat el rei del Rock. Empra diferents instruments, els més comuns són: el baix, la bateria, la guitarra elèctrica i el teclat.

 

Elvis Presley, santo y pecador | Babelia | EL PAÍS

Rap

Va sorgir com un moviment social d’expressió de classes oprimides com els afroamericans i els llatina al barri del Bronx a la ciutat de Nova York a final de la dècada dels 60. Mescla elements del hip hop amb lletres i maneres de cantar força combatives.

 

Electrònica:

És un tipus de música produida amb instruments musicals electronics com el sintetitzador. El 1963 es va desenvolupar la primera melodía electrònica a Alemania composta per Ron Grainer. Ràpidament es va apoderar de l’escena mundial i ara és un dels gèneres que més s’escolta. Actualment destaquen: David Guetta, Martin Garrix, Calvin Harris….

 

Pop 

Els seus inicis són de la dècada del 1950 i 1960. És una gènere que s’orienta a l’audència general. Actualment és el gènere mes escoltat en el món, amb artistes destacats com Dua Lipa, Harry Styles, o Bilie Elish.

Michael Jackson. Noticias, fotos y biografía de Michael Jackson

Michael Jackson, és considerat el rei del Pop.

Clàsica

Els orígens es remunten al segle XI. És un tipus de música basat en la tradició litúrgica i secular imperant a Europa Occidental. Aquest gènere musical es defineix com un estil culte i dóna cabuda a la improvisació. El piano, orgue, clavecí o el violí formen part de la seva principal instrumentació.

Ludwig van Beethoven - Wikipedia, la enciclopedia libre

El compositor Beethoven, és un dels més coneguts.

Country

Va aperèixer a la dècada del 1920. És un tipus de música que es va començar a forjar a la dècada del 1920 a Nord-Amèrica. Els instruments més utilitzats són els de corda com ara guitarres acústiques, el baix, el violí, el banjo o l’harmònica.

Folk

Gènere que parteix de la música popular i tradicional. Durant els anys 60 hi va haver una gran impòrtancia d’aquest gènere, amb Bob Dylan.

Flamenc

Va nèixer el 1774 a Andalusia, amb influencies morisques, gitanes, africanes,etc. Aquest gènere musical és tot un art complet en què intervé tant el cant, el ball per expressar el sentiment que transmet la cançó i la guitarra flamenca o espanyola.

Jazz

És un estil musical nascut a Estats Units a prinicipis del segle XX. Solen ser interpretacions improvitzades amb els instruments típics com la trompeta, el saxofon o el clarinet.

Salsa

Sorgeix de les influències musicals cubanes amb altres elements músicals, especialment el Jazz. A partir del 1960 comença aquest estil.

Blues

Va nèixer al sur dels Estats Units el 1860. És un gènere musical i instrumental que es basa amb l’utilització de les notes Blues. John Lee Hooker forma part dels intèrprets més importants del gènere.

Reggaeton

Va nèixer el 1990 a Puerto Rico. Actualment a Espanya és el estil més escoltat pels ciutadans. Aquesta expressió musical urbana va donar un salt de popularització al 2004. Rauw Alejandro, Bad Bunny, Myke towers son l’exemple de la fama que gaudeix el Reggaeton

Estos son los grandes e históricos amores de Daddy Yankee | Terra Chile

Daddy Yankee és considerat un dels primers que va iniciar aquest  gènere i el seu gran impulsor.

Reaggae

És la música que es va desenvolupar a Jamaica a mitjans de 1960, un estil r0itmic caracteritzat per talas regulars sobre una mùsica de fons. Derrick Morgan va protagonitzar la primera aparició del reggae, però va ser Bob Marley qui l’impulsà a la popularitat.

Bob Marley - Inicio | Facebook

Bob Marley, és l’artista més destacat dins aquest gènere.